Költségterv

 2012.11.29. 22:42

Elkészítettünk egy részletes költségtervet, amibe igyekeztünk belevenni minden olyan kiadást, ami a beköltözéshez szükséges. (Bútorokat és átalakítások, javítások nagy részét.)

A mostani bútoraink nagy része beépített, illetve kellően elhasználódott. 7 éve csak olcsó - és sajnos nagyon silány minőségű - ikeás bútorokra futotta. Még egyszer ezt a hibát nem szeretnénk elkövetni, így olyan bútorokat választottunk, amiket majd tovább is tudunk vinni a következő házunkba. Tehát mind stílusában, mind anyagában viszonylag időtálló.

Ami pedig ebben a házban marad, ott igyekszünk úgy pénzt rakni a házba, hogy vagy ne legyen számottevő az értéke, vagy növelje a ház későbbi értékét.

Ami átalakítás, javítás szükséges:

Beltéri ajtók cseréje - a mázolt fehér ajtókat fa ajtókra cseréljük, valamint a szélfogó és étkező között ajtót kivesszük, oda boltívet alakítunk ki. Csak a spájz, gardrób, két lenti szoba vmint a fürdő ajtaja marad meg. A fa ajtók költsége, pácolással, kilincsekkel várhatóan 165.000 Ft körül lesz

A látható fehér kapcsolókat, dugaljakat cseréljük szintén 165.000 Ft körüli összegért.

A kandalló mögötti falat beburkoljuk kővel (feltehetően kvarcittal), a 12 m2 ára kb. 80ezer Ft + ragasztóanyag.

Tapétázást, festést szintén mi magunk csináljuk, az anyagár cirka 65.000 Ft

A bejárat melletti kisfürdőt átalakítjuk gardróbbá, teljesen felesleges kettő az alsó szintre. Egy ismerősöm a bentlevő szaniterekért cserébe elvégzi a munkát, leveszi a wc-t, a csapot, a mosdót stb. Beteszünk egy rudat keresztbe a vállfáknak, alulra cipőtartókat, felülre polcokat. 70.000 Ft-ot kalkuláltunk.

A benti lapozást nem bántjuk, túl nagy költség lenne. Viszont a kisszobában a linóleumot parkettára cseréljük - 55.000 Ft.

A fürdőszobában wc-t cserélünk, csaptelepet, szekrényt és mosdót ez kb. 275ezer Ft + egy zuhanykabint - de mivel új és a mostani tulaj nem nagyon használta - alapos fertőtlenítés után még maradhat.

Kint a terasz egyik fele még nincs lelapozva, itt szükséges az egész terasz lelapozása. A 30 m2 nagyjából 200ezer Ft-ba kerül majd munkadíjjal együtt. A terasz sarkán lépcsőt alakítunk ki, hogy ne csak a túlsó végén lehessen lemenni a kertbe. 

A kerítést szükséges még cserélni. Bontott tégla kerítést építünk hátra + a kerítésbe egy grillt kemencével. Elől az alap lesz bontott tégla rajta, falécek lesznek. Anyag + munkadíj 400 eFt.

A ház mellett új járdát kell építsünk, miután az enyhén lejtő telket kiegyensítettük. A mediterrán téglák ára 80ezer Ft.

Ezeken felül a bejárati ajtó és a teraszajtó kerül cserére, várhatóan 284ezer Ft-ért. A bejárati ajtó mázolt fehér fa ajtó, ami elég csúnya, a teraszajtó is fa, de középen osztás van benne, így semmi értelme a 180cm-es ajtónak. Amikor a mostani lakásunkba költöztünk, akkor is kivésettem a szakival és berakattam egy osztás nélküli ajtót. Most is erre cseréljük.

1840 eFt

A bejegyzés trackback címe:

https://hazatveszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr354760957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása